15-jarige Emma als fashion model naar Spanje

Een droom van veel jonge meiden: fashion model worden. Een droom die voor de net 15-jarige Emma uit Schaijk werkelijkheid wordt. Niet in Noord-Brabant, niet eens in Nederland, maar in het Spaanse Barcelona.

Emma had zich in eerste instantie aangemeld bij Frisse Koppen. Een echte aanwinst, maar toch hebben we besloten haar door te sturen naar Trend Models in Barcelona. Niet omdat we haar niet in ons bestand willen, integendeel zelfs, maar puur omdat ze meer geschikt is als fashion model dan als commercieel model. Dat ligt aan een aantal factoren. De meest belangrijke zijn haar lengte (179 cm), haar sprekende gezicht en haar postuur. Een paar eigenschappen die bij een modellenbureau als Trend Models goed tot zijn recht komen. Frisse Koppen werkt nauw samen met Trend Models en scout dan ook modellen voor het Spaanse bedrijf. In Spanje zijn ze immers vaak op zoek naar Nederlandse modellen (en dan vooral blonde, lichte modellen met blauwe ogen). Zoals Emma dus.

Eerste opdracht

We namen contact op met de moeder van Emma (de Schaijkse is immers pas 15 jaar oud) en vroegen of we de foto’s van haar dochter door mochten sturen naar Barcelona. Dat mocht. We mailden naar Trend Models, waarna het balletje als een malle begon te rollen. Trend Models ziet veel potentie in Emma en liet haar meteen naar Spanje komen. Een testshoot volgde, een contract kwam niet veel later. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heeft Emma haar eerste opdracht al binnen. Begin september vliegt ze naar Madrid voor een editorial shoot. Dat houdt in dat ze binnenkort met haar frisse koppie in een magazine te bewonderen is. Een fashion magazine welteverstaan.

Trots

En dat is pas het begin. Trend Models is ontzettend blij met Emma en is vastbesloten haar te gaan vertegenwoordigen in Spanje en andere plekken in de wereld. Emma zelf is ook enthousiast over haar nieuwe job. Hoewel ze het in het begin erg spannend vond, voelt ze zich nu al helemaal thuis voor de camera.

Wij als Frisse Koppen zijn trots op Emma en zullen in de toekomst ongetwijfeld meer fashion modellen gaan scouten.