Veel gestelde vragen

Ik wil me graag inschrijven als model, hoe doe ik dit?

Ga naar aanmelden als model en vul je gegevens zo volledig mogelijk in. We zullen je inschrijving in behandeling nemen en uiterlijk binnen twee weken feedback geven op je inschrijving.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om Frisse Kop te worden?

We zijn op zoek naar allerlei type mensen met een geweldige uitstraling en een tof en betrouwbaar karakter. Je hoeft dus niet maatje ‘zero’ of super veel ervaring te hebben, iedereen is welkom! Belangrijke voorwaarden zijn wel dat je je heel comfortabel voelt voor de camera, je het super leuk vindt om modellenwerk te doen en een professionele houding hebt.

Hoe word je geboekt bij Frisse Koppen?

Wanneer er een opdracht binnenkomt en wij vinden dat jij geschikt bent voor deze opdracht, nemen we contact met je op om je beschikbaarheid te checken. Indien je beschikbaar bent en akkoord gaat met de voorwaarden van de shoot, stellen we je voor aan de klant. Als de klant jouw Frisse Kop wil boeken voor de shoot, ontvang je een uitgebreide briefing van de shoot en een boekingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan o.a. het beeldgebruik en de vergoeding van de shoot vermeld.

Mijn portfolio en de gegevens op de website zijn wat verouderd, hoe kan ik dit veranderen?

Je kan ons altijd mailen (info@www.frissekoppen.nl) met je nieuwe gegevens en foto’s. Ook kun je hier inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord die bij het aanmaken van je portfolio zijn verstuurd. Dan kun je het zelf aanpassen. Wij krijgen hier een melding van en zullen de veranderingen checken en aanpassen op de website.

Het type model dat ik zoek staat niet in het bestand, kan ik ook zoekopdrachten plaatsen?

Natuurlijk, daar zijn we voor! Wij gaan graag voor je op zoek naar de juiste persoon voor jullie campagne of productie.

Met welke klanten werkt Frisse Koppen samen?

Onderaan de ‘over Frisse Koppen’ pagina kun je een greep vinden uit ons klantenbestand. Daarbij kun je door het volgen van onze instagram– en facebookpagina op de hoogte blijven van onze laatste opdrachten en campagnes.

Ik ben ook op zoek naar een goede fotograaf en/of visagist voor mijn opdracht, kan Frisse Koppen mij ook hier mee helpen?

Jazeker, Frisse Koppen beschikt over een professioneel netwerk van getalenteerde fotografen, visagisten en haarstylisten die je productie compleet kunnen maken.

Ik wil mijn kind aanmelden als model, hoe werkt dit?

Kinderen tot 13 jaar mogen in Nederland niet werken door het verbod op kinderarbeid. Voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar gelden daarom strikte regels. Voor kinderen jonger dan 13 jaar die modellenwerk verrichten, dient er door de opdrachtgever van Frisse Koppen een ontheffing te worden aangevraagd bij de Arbeidsinspectie. Deze kan worden aangevraagd op www.inspectieSZW.nl bij “ad hoc aanvraag kunstkinderen”. De benodigde formulieren zijn hier te downloaden. Er is geen minimale leeftijd om modellenwerk te doen. Kinderen jonger dan 18 jaar hebben toestemming nodig van hun ouder of voogd, daarbij verwachten we dat een minderjarig model altijd begeleid wordt door een ouder of voogd tijdens de shoot. Wil je je kind aanmelden als model? Ga naar het aanmeldformulier en vul hier zo volledig mogelijk de gegevens van je kind in. We zullen je inschrijving in behandeling nemen en uiterlijk binnen twee weken feedback geven op de inschrijving.

Ik wil graag factureren als model, hoe werkt dit?

Sommige modellen sturen een factuur naar Frisse Koppen voor de door hen geleverde diensten, omdat ze bijvoorbeeld op zeer frequente basis modellenwerk doen. Als jij ook wil factureren hebben we een kopie van je legitimatiebewijs, je IBAN- en KVK-nummer nodig voor onze administratie.

Hoe zit het belasting-technisch als ik modellenwerk wil gaan doen?

Ook de beloning voor modellenwerk valt onder ‘inkomsten’, vergeet daarom niet je eventuele werk voor Frisse Koppen mee te nemen bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Contactformulier